טיפול נפשי והיכולת לקבל עזרה
כשנמצאים בתוך 'עננת' חוסר וודאות, מתח, חרדה, דיכאון, תחושת 'תקיעות' או חוסר סיפוק לפעמים קשה לנו להיעזר במישהו אחר. בדיוק בגלל זה לא מעט אנשים נמנעים מלגשת לטיפול נפשי. הנטייה של רבים מאתנו היא דווקא להסתגר, לא לשתף, לא להושיט יד לאחר. בנקודות הנמוכות של החיים, כשאנחנו זקוקים לחמלה, הבנה ותמיכה, לא פעם, קשה לנו לקבל אותן.
אמון, ביטחון ואנושיות – המפתח לטיפול נפשי
בדיוק בגלל הקושי שיש לאנשים רבים להיעזר, יצירת יחסי אמון הוא חלק חשוב מתהליך הטיפול. אחד התפקידים של פסיכותרפיסט הוא יצירת מקום תומך ובונה שמעודד שיתוף. המטופל חייב להרגיש שבמהלך טיפול נפשי אפשר לומר כל דבר, לחקור כל היבט בחיים – אין שיפוטיות, יש רק הכלה, תמיכה, שיקוף והכוונה. טיפול נפשי הוא הזמן שלכם להיפתח, להביט על עצמכם, לבחון תהליכי מחשבה והתנהגות תוך ידיעה שיש מי 'שיתפוס' אתכם אם תיפלו. ברגע שנוצרים יחסי אמון המוכנות לקבל תמיכה ועזרה תגיע באופן טבעי.
לקבל עזרה – לעזור לעצמך
המהות של טיפול נפשי היא הבנת נפש האדם על ידי התבוננות פנימה. טיפול נפשי הוא לא סדרה של הוראות לעזרה עצמית – הוא תהליך שהמטופל עובר 'יד ביד' עם הפסיכותרפיסט. לאט ובעדינות, 'מקלפים' את השכבות שעוטפות את הרגשות שלנו ומגיעים לסיבות האמתיות שלהם. תוך כדי שיחה מגלים את פשר הריקנות, העצבות, אותה תחושה מעיקה של 'עומד במקום' או כל הרגשה אחרת שלא נעימה לנו בחיינו. ביחד עם המטפל מבינים גם את מידת האחריות שלנו למצבנו ומה אפשר וצריך לעשות כדי להגיע למקום טוב יותר.